pátek 26. března 2021

komunisté ztratili naše hlasy

Čtyřikrát po sobě jsme volili KSČM, ale co v poslední době provádí tato strana se mi vůbec nelíbí. Ještě na počátku týdne to vypadalo, že prodloužení nouzového stavu nepodpoří, a dnes se dočítám, že zase podlehli Babišovi, prý aby měla vláda klid na vládnutí a už zřejmě neplatí, že je Babiš několikrát podrazil. Člověka to nutí ke spekulacím a úvahám, co asi za tu podporu nouzáku komunisté od Babiše dostali...

Včera jsme se dívali na záznam Velkého svátečního koncertu z Ruska a skutečně bylo vidět, že lidé neměli nasazené roušky, nebo respirátory a můžou normálně fungovat a žít - Большой праздничный концерт в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ, 18.03.2021

My jsme už od října nepřetržitě v lockdownu a máme denně nakažených víc, než v celém Rusku, přitom Rusko je rozvolněné. Takže je vidět, že náš nekonečný nouzový stav je k ničemu. Získala jsem pocit, že až na pár slušných komunistů, je současná KSČM něco jako ČSSD. Jen se tváří, že chtějí lidem pomáhat, a ve finále jim škodí. 

Peníze, které vyhodím za nákup nesedících a nevyhovujících respirátorů, které nařídila vláda s podporou KSČM, jsem jako důchodkyně mohla využít jinak, a z mého pohledu lépe. Stačily by na nákup ovoce a zeleniny, stačily by na nákup vitamínů, které by nám jistě víc prospěly, než podělanej respirátor. 

Když si vzpomenu, jak před rokem všichni meldovali, že musí rouška, či respirátor sedět, jinak nepomáhá. Poznáme to prý podle toho, že se nám nezapotí brýle. Že nesmíme na roušku, či respirátor sahat, protože budeme mít infikované ruce a co dělají poslanci a ministři? V jednom kuse si natahují nesedící pomůcky a myslí si, že na to, co bylo před rokem lidé dávno zapomněli. 

Stačí se teď podívat na lidi v supermarketech, nikomu ten respirátor nesedí, ale hlavně že se v něm musíme kolektivně dusit i na ulicích. Určitě by stejnou službu udělala i ta šitá rouška, kterou pan Babiš sliboval, ba sliboval dokonce dvě šité roušky a říkal, že jsou lepší, než ty kupované!

A mám poznatek i ke školám, které jsou stále zavřené. Každý den na procházkách potkávám skupiny dětí a nedrží žádné rozestupy, nemají nasazené respirátory, ba ani roušky. Z mého pohledu vláda vůbec netuší, jak to v reálu funguje, a nebo tuší, ale je jim to jedno, hlavně že se hrnou peníze za nefunkční, údajně zdravotní pomůcky.

Žádné komentáře:

Okomentovat