pondělí 19. října 2020

čím hůř, tím lépe

Čím hůř, tím lépe, ale jak pro koho.  Jak se zdá, někomu to, co se nyní děje náramně vyhovuje. Sportovní fanoušci a spol. proti vládním  nařízením demonstrují. Na protest proti vládě a panu Prymulovi byly včera tisíce lidí na Staromáku, samozřejmě, že bez roušek a chyběly i rozestupy.

V tuto chvíli je ČR rozdělená na lidi, kteří si myslí, že celý covid-19 je nesmysl, a nástroj na ovládání lidí, druhá skupina naopak stoprocentně věří všemu, o čem se mluví v televizi a co píší média a jsou z toho permanentně ve stresu. Třetí skupinou, do které spadám bohužel i já, jsou ti, kteří nevědí, co si o tom všem mají myslet, protože existuje početné množství těch, pro které příkazy neplatí a za nedodržení se jim nic nestane. Na druhou stranu obyčejný a asi nemajetný člověk v nouzovém stavu ukradne v supermarketu čokoládu, nebo nějaké housky a jde natvrdo do vězení. Kdyby byl podle mne součaný covid-19 tak nebezpečný, jak se o tom neustále mluví, tak proč tu demonstraci v Praze rovnou nezakázali, a když jí povolili, tak  proč tam nikdo nevybíral pokuty? V době, kdy chybí peníze kam se podíváme a stát se enormně zadlužuje, by mě opravdu, ale opravdu zajímalo, kolik stál včerejší zásah proti těm demonstrujícím, když musely zasahovat stovky policistů. Nevidím jednu jedinou pozitivní věc, kterou by ta demonstrace přinesla. 👎

Některá nařízení plukovníka Prymuly, když se nad tím člověk zamyslí opravdu vzbuzují podezření. Mozek mi nebere například každodenní velké množství testovaních lidí, když testy nejsou zrovna zadarmo a platí pouze 48 hod. (a to by ještě mělo dojít k testování celoplošnému). Cena za zbytečně provedené testy půjde do miliard.   Nechápu, k  čemu je dobré, když se nechám jen tak  otestovat, test mi vyjde negativní a za dva, tři dny je možné, že se někde nakazím, to bych se měla nechat otestovat dvakrát do týdne? Osobně si myslím, že stát, potažmo pan Prymula  vyhazuje peníze za údajně nespolehlivé a pochybné testy zcela zbytečně. Těch zvláštních nařízení pana Prymuly je mnohem víc, například i to, že ti, kteří se nechají naočkovat, nebudou muset nosit roušky. Už to vidím, jaká vznikne panika, protože ten, kdo nebude chtít nosit roušku, bude tvrdit, že podstoupil vakcinaci, ale doklad pro kontrolu nebude nikdo vyžadovat.  Obyčejný smrtelník na to nebude mít právo a policisté zatím neumějí ani vybírat pokuty za přestupky a raději udělají jen tytyty!  Já i moje rodina se nařízeními  řídíme, nosit roušku a dodržovat rozestupy je to nejmenší, a na svobodě mi to nikterak neubírá. Horší už je to, že neuvidím minimálně do Vánoc vnoučata.

Jsem na prahu sedmdesátky a nevzpomínám si, že by se někdy od převratu kvůli nějaké infekční chorobě tak vyvádělo. Silná chřipka, žloutenka, TBC, spalničky, to všechno se nyní obchází, a nikdo se nebouří, když novodobé matky odmítají dát své děti proti těmto nemocem očkovat. Do Evropy proudí statisíce, možná miliony uprchlíků ze zemí, kde je velice rozšířený AIDS. Jestlipak se někdo zajímá o to, jestli jsou v tomto směru uprchlíci v pořádku?  Nikdo je na žádnou infekční   chorobu, vyjma covidu-19  netestuje, i když je dobře známo, že s příchodem migrantů se u nás znovu objevují choroby, které jsou velice nebezpečné. Za socialismu se proti mnou zmíněným infekčním nemocem povinně očkovalo, čímž se v České republice úplně vymýtily a dnes se tyto choroby u nás opět ukazují.

A pro odlehčení jeden dnešní snímek ze zahrádky.

Stále ještě kvetou krásenky, i když už jen sporadicky.

Žádné komentáře:

Okomentovat