sobota 29. dubna 2023

DVĚ KLIKATÉ CESTY

 Před malou chvilkou jsem dočetla poslední řádky tohoto skvěle napsaného asi spíš než thrilleru bych zvolila psychologického románu a jen lituji, že už je konec. Skvěle napsaná zápletka, hlavní dva hrdinové se v kapitolách střídají, oba mi byli velice sympatičtí a jen lituji, že zatím u nás v knihovně jinou knížku autora Toma Franklina nemají. Po dlouhé době opravdu vynikající čtení. 

Siles „32“ Jonees je městský policista v mississippském městečku Chabot, motorizovaný strážník „pro všechno“. Sní o tom, že jednou bude šerifem, ale ve službě má odkroucené teprve dva roky.

Městečkem hýbe případ zmizelé studentky, a Siles má proto oči na stopkách. Jednoho dne na rutinní patrole zahlédne nad nedalekým lesem kroužit hejno supů. V předtuše nejhoršího se tam vydá a nalezne v močálu mrtvolu. Ale není to pohřešovaná dívka; je to muž, lokální postavička s kontakty na dealery drog. V téže době si někdo přijde pro místního „úchyláka“, který před dávnými lety svezl do kina jednu dívku a pak se vrátil bez ní – tělo se tenkrát nenašlo a on od té doby měl špatnou pověst. Teď ho, s novým zmizením mladé ženy, někdo přijel zabít…

Žádné komentáře:

Okomentovat