neděle 6. listopadu 2022

smažený celer a pečené brambory

Brambory prý budou patřit k luxusním potravinám. Cena je skutečně "luxusní" ale kvalita bohužel ne. Při loupání a krájení jsem dobrou třetinu brambor musela vyhodit, protože měly pod slupkou spoustu velkých skvrn, které vypadaly jako šedo-černé modřiny.  Koupené brambory v akci, - (většinou se prodávají po 5kg)  ve sklepě za týden zboubovatí, změknou a jsou pomalu jako žoužel, jak říkávala moje babička. 

Tatarka taky nebyla nic moc, pořád se píše na obalu, že je to poctivá tatarská omáčka Vitana, výrobcem však už je údajně norská Orkla. Podobné to bylo, když jsme koupili znojemské okurky, které byly ve sklenici hnědé, rozvařené a chutnaly jako s odpuštěním bláto. Nechápu, proč osvědčená Vitana u nás skončila...


Když už jsme teda měli ty "luxusní brambory", tak nezbylo na maso. Obalila a osmažila jsem povařený celer a musím říct, že jsme si i bez předraženého masa pochutnali.

Žádné komentáře:

Okomentovat