pondělí 10. října 2022

MATČINA VOLBA

 Dočetla jsem knihu Matčina volba od autorky Samanthy Kingové. Anotace je napsaná tak, že čtenář od knížky očekává úplně něco jiného. Děj se motá kolem jedné věci a to, že matka si vyčítá smrt dcery, protože jí dal vrah na vybranou. Vždycky jsem si řekla, že už se musíme dozvědět jak to bylo, ale po pár stránkách ví čtenář zase kulový. Příběh dobrý, i zvraty byly zajímavé, ale celé se to tak nějak táhlo, donekonečna se popisovala drobounká, roztomilá dvojčátka s kudrnatými vlásky a pihovatým nosíkem, trápení matky, atd.., atd.... Místy už jsem té knížky měla plné zuby, ale byla jsem zvědavá, jak to autorka ukončí. Myslím, že kdybych knihu odložila nepřečtenou, tak by se toho zase tak moc nestalo. Naštěstí to bylo jen 320 stránek a písmo bylo poměrně velké, tak se to dalo, to jediné můžu pochválit. :-)

z přebalu -
Tehdy: Madeleine žila pro svá dvojčata, Aidana a Annabel. Vždycky byla přesvědčená, že by pro ně byla ochotná i zemřít. Jenže v den jejich desátých narozenin prošla její láska zatěžkávací zkouškou. Na dveře u nich totiž zaklepal vrah a přinutil ji učinit děsivé rozhodnutí: které z dětí přežije, a které zemře – syn, nebo dcera?
Dnes: Madeleine se zotavuje v nemocnici a zoufale se snaží přijít na to, proč se jí musel v jediném okamžiku zbortit celý svět. Postupně se jí začínají navracet bolestné záblesky vzpomínek na všechno, co k tragickému dni vedlo. A v tu chvíli pochopí, že život její rodiny stále visí na velice tenkém vlásku…

Žádné komentáře:

Okomentovat