středa 9. března 2022

čiré zoufalství

 Už nemáme co jíst! zní zoufalé volání z Ukrajiny. Lidé berou vodu z radiátorů - Tenhle titulek mě dneska fakt teda dostal. Já vím, je třeba Ukrajině pomáhat, ale naše země na rozdíl od jiných, bohatších států už toho myslím udělala pro Ukrajinu dost a doposud neudělala nic pro vlastní občany.  Podle našeho nového premiéra se ale musíme obětovat - nebudeme tolik topit, nebudeme tolik jíst, nebudeme jezdit auty, a tak pod. Pan premiér ale nejspíš zapomněl, že díky předchozím vládám jsou lidé z mnoha vesnic odkázány právě jen na to auto, protože autobusy k nim nejezdí. 

Už dřív jsem psala, že místo peněz, zbraní a nábojů jsme měli poslat věci potřebné, včetně léků a potravin. Když se pošlou peníze, tak se k potřebným lidem nedostanou, jen bůh ví, ve kterých kapsách nakonec skončí, někde píší, že se za poslané peníze nakupují zbraně. 

Některé články, například ten dnešní o tom, že lidé berou vodu z radiátorů  už jsou ale za hranou, normálně uvažující člověk to těžko může uvěřit, nebo pochopit. Vzpomínám si dobře, jak vypadá voda, když se radiátory odvzdušňují a to je ještě zředěná vodou nově dodanou. Voda z radiátorů je nahnědlá, silně páchne, na mytí je myslím také absolutně nevhodná. Dál se ale můžeme dočíst, že sice přijel jeden náklaďák s pitnou vodu od UNICEF, ale na vodu stála dlouhá fronta, ke studni je to zase příliš daleko, tak se lidé z paneláků rozhodli vzít prostě za vděk vodou z těch radiátorů, protože topení jim tam už stejně nefunguje. 

Žádné komentáře:

Okomentovat