pátek 14. ledna 2022

neuvěřitelná arogance

 To teď bude moct Fialova vláda dělat co se jí zamane, bez ohledu na to, co by si přáli lidé? Sami sobě si odhlasovali důvěru, aniž by se zajímali o to, co o nich říkala opozice, a co mohl slyšet celý národ, čímž dali jasně najevo, že nic vysvětlovat nebudou, protože je občané už vůbec nezajímají. Ministr Jurečka prohlásil, že vláda o hlasy opozice nestojí. Takže si vlastně vystačí ve všem sami. Kdyby to nebylo tak vážné, mohlo by to někomu připadat až komické, protože proč o důvěru žádali, když to bylo předem jasné a dané. 

Nesnažili se cokoliv objasnit na otázky např. pana Tomio Okamury. Pan Fiala se nevyjádřil ani k Farskému, když se ukázalo, že bude osm měsíců studovat v USA a sem do ČR bude docházet jen na důležitá hlasování. 

Každý měl notebook jako zástěnu a hleděl do mobilů...

Pan ministr Válek ve sněmovně posvačil rohlík, tak mě napadlo, že je tam prodávají asi neošizené, kvalitní, jako za socialismu, když si na něm tak pochutnává...

Včera pan Rakušan pouze přečetl krátkou a nic neříkající zprávu, kterou mu zřejmě někdo sesmolil přes noc a tím to haslo. Nevysvětlil kdo PIRSTAN financuje,  co je to za lidi, kdo stojí za těmi firmami, prostě nic, peníze vracet nebudou, zkrátka jako by opozice byla pro současnou vládu vzduch. Přitom to byli oni, kdo si stěžovali, že je Babišova vláda přehlíží a nereaguje na jejich podněty, i když to nebyla pravda, protože Babiš jim popřával na můj vkus sluchu docela dost. 

Tak by mě zajímalo, jestli teď, když si přese všechno, co o nich vyšlo najevo sami sobě odhlasovali důvěru budou smět úplně všechno, např. že nebudou lidem i přes vysokou inflaci zvyšovat platy,  či že je potřeba snížit důchody, když je ta pandemická krize, nebo že vyhlásí Rusku válku a pod. hlouposti. Zároveň mě napadá, co bude ve sněmovně dělat opozice, když jí Fialova vláda bude přehlížet tak, jako tomu bylo při  hlasování pro důvěru.

Žádné komentáře:

Okomentovat