úterý 6. července 2021

rybízová zavařenina s rumovým ocáskem

 Fotografie u textu chybí, navíc stránka je zažloutlá, a pomuchlaná, tak jsem se ani nepokoušela text ofotit, a jen jsem ho opsala.

800g červeného rybízu, 200g černého rybízu, 500g Extra želírovacího cukru, 2 lžíce rumu

Opláchnuté, otrhané a přebrané plody dobře promíchejte s cukrem ve velkém hrnci. Přiveďte k bodu varu, přidejte rum a za stálého míchání nejméně 3 minuty nechte probublávat.  Horkou zavařeninu ihnet naplňte do připravených sklenic s Twist uzávěrem, nebo s Omnia víčky, uzavřete, obraťte dnem vzhůru a vychladlé uložte.
Pochoutkou nahrazující brusinky je rybíz posypaný cukrem, zalitý lžící rumu a krátce sterilizovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat