středa 3. března 2021

plasty, plasty a zase plasty

 Už třetí den nám vládne mlha, mně by ani tak nevadila, přináší aspoň minimální vláhu. Nepříjemné je to navečer, když soused přijde z práce a zatopí. Nahází do kotle pravděpodobně všechno, co hoří, včetně plastů. Z komína se jim valí hustý, černý kouř, který zakrátko zamoří celou ulici. Ostatní lidé topí plynem, ale není to nic platné, když vidím, co dokáže jeden "svědomitý občan". 👎

V pondělí jsme zrovna byli s tříděným odpadem, to až člověk žasne, kolik se za týden nastřádá právě plastů, a to  jsme doma jen dva. Řeší se, že skončí výroba uchošťourů na plastových tyčinkách a neřeší se nadměrné používání plastů úplně všude a zejména v potravinářství. 

Dostává mě do varu například pivo v plastových obalech, minerálky a vody.  Navíc to pivo z plastu je fakt hnusný. Proč se nemůžou na všechno, včetně mléka zase používat aspoň skleněné lahve, jako tomu bylo dřív, je to kvůli pohodlnosti výrobců i kupujících? Nebo proč nám např. v železářství nedají hřebíky do papírového sáčku? Vzpomínám, jak dřív obchodníci uměli v cukuletu ukroutit třeba ze starých novin sáček, mně se to moc líbilo. Přemýšlím o tom, že si takové špičaté sáčky budou doma dělat sama třeba z letáků a v případě potřeby požádám prodejce, aby ho použil.


Fotka je ze sobotní procházky, to bylo ještě nebe modré a bez mráčků.

Žádné komentáře:

Okomentovat