pondělí 22. února 2021

chtělo by to rouškovné

 Ráno zajel manžel na kole do města nakoupit, chtěla jsem jít s ním, ale na kole si ještě netroufám, silnice jsou místy mokré.

Od zítřka by měli lidé nosit v obchodech dvě roušky, nebo respirátor. Nevím, kde bysme na to asi tak brali, takže spolu už chodit nejspíš nebudeme. Vyhodit prachy za čtyři roušky na jeden nákup se mi zrovna nechce a respirátory jsou u nás vyprodané a taky nejsou zrovna nejlevnější. Nevím jak to budou řešit lidé s opravdu nízkými důchody, kteří žijí sami. My jsme na to dva a stejně musím dvakrát obracet každou korunu. 

Lidé se budou pravděpodobně snažit nové nařízení obejít, a ty dvě už použité roušky budou nosit několik dní,  ne-li měsíc, takže to bude ve finále ještě horší. 👎

Stejně si myslím, že je to úplně jedno, jestli bude mít člověk jednu roušku, nebo dvě, či dokonce tři. Roušky které se prodávají nepřilnou na obličej tak, jak by měly. Vždyť nejsme jako přes kopírák, máme různé obličeje a roušky pro dospělé se neprodávají v různých velikostech, jestli ano, tak o tom nevím. 

Mnohým lidem se v přetopených obchodech špatně dýchá s jednou rouškou, a může se stát, že to ani neudýchají, to je asi těm, co tuhle hloupost vymysleli jedno.

Žádné komentáře:

Okomentovat