středa 6. ledna 2021

nežádoucí účinky na vakcínu Biofel PCH

 Tak nám sněží, ale sníh zatím hned taje a ještě že tak, protože i pod malým množstvím sněhu se u smrku začínají ohýbat větve. Z loňské sezony si stále ještě drží velké množství šišek.

 Včera byl manžel na veterině s naším nalezenečkem - kocourem. Chtěli jsme vědět, jestli je v pořádku a dohodnout si termín kastrace. Paní doktorka říkala, že kocour už kastrovaný je, a že asi něčí bude. No, to my víme, že si sám nenasadil protiparazitní obojek, že něčí bude, navíc když je  kastrovaný - což já jsem nepoznala, ale je nám divné, proč se tedy nevrací k původním majitelům. Na naší zahradě se schovával mezi tújemi, nebo pod smrkem pomalu tři týdny, až se mi kocourka zželelo a pustila jsem ho k nám domů. Okamžitě se u nás zabydlel, jako by nám patřil odjakživa.

V ulici jsme se ptali, po okolí jsme se ptali, nikdo se k němu nehlásí. Útulek kočky nepřibírá, po vánočních svátcích mají plno,  policie, ani město s tím nechtějí mít nic společného a jedna paní říkala, že kocoura někdo vyhodil z auta na autobusové zastávce. Všichni se shodli, že jsme si kocoura neměli pouštět domů.👎

Doktorka kocoura naočkovala vakcínou Biofel PCH, a není to dobré. Jako by se přes noc proměnil z veselého, živého kocoura na apatickou trosku. Nemá chuť k jídlu, nepije, nenechá na sebe sáhnout, hodiny leží na jednom místě a kouká, jak se říká do blba. Četla jsem na internetové diskuzi, že se přesně tohle stalo s několika kočkami po očkování vakcínou Biofel PCH. Někdo píše, že se stav mírně zlepšil po třech dnech, někdo píše, že to trvá týdny a vytváří se v místě vpichu bolestivá zatvrdlina. Kdyby tohle člověk věděl, asi by si pro svého mazlíka vybral nějakou vakcínu od jiného výrobce. Je hrozné vidět, jak kočka trpí, ale na druhou stranu kocoura pouštíme ven, je na to asi i z minulého domova zvyklý, a tudíž by nějaké očkování mít měl.

Žádné komentáře:

Okomentovat