pátek 18. prosince 2020

slevy

 Pod článkem Lidl zveřejnil vánoční otevírací dobu. A na internetu málem nastal konec světa, jsem si na parlamentkách dnes ráno přečetla pár komentářů a opět mě  to rozhodilo. Jakýsi uvědomělý  "nadčlověk", který si dal nick Stále bdělý a ostražitý občan ČR,   se tam netaktně vyjadřuje o starších lidech 65+, kteří podle něho údajně stojí před markety už od 5 hod fronty a vykupují všechno, co je na slevě. Chtěl si koupit jakýsi italský sýr a pivo,  které zlevnili o deset korun, bohužel jak sýr, tak pivo bylo vyprodáno. Prodavačka mu potvrdila, že slevy kupují hlavně staří lidé. Ke svému hnusnému komentáři na PL přidával hned další, že lidé nad 65 jsou nejodpornější generace a jejich vzorem je lánský amorální hulvát. Zatímco pisatel je velice morální a slušný občan ČR, že?

Uvědomuje si vůbec pisatel oněch hanlivých komentářů, že spousta starých lidí, tzv. starodůchodců má penze vypočítané ještě z doby předrevoluční, kdy byly platy okolo 3 000 korun a ani jedna vláda to zatím při stálém zdražování nezohlednila?  Znám důchodce, kteří dnes nepobírají ani 10 000 korun, takový člověk by se bez těch slev neobešel, nemohl by si dopřát nic lepšího ani na ty Vánoce. I stále bdělý a ostražitý občan ČR bude možná jednou starý, a když tak vidím jak se k sobě lidé v dnešní době chovají, jak se urážejí, stačí málo, a hned vyvolávají hádky a rvačky, mám takový pocit, že jestli se těch 65+ dožije, tak mu to jeho chování ti mladší vrátí i s úroky, pak se možná chytí za nos, protože boží mlýny stále melou, to je jediná spravedlnost. Mimochodem fakt, že "inviduum", které dokáže napsat tak odporný komentář i na hlavu našeho pana prezidenta mluví sám za sebe, netřeba víc dodávat, protože každý slušný člověk si po přečtení jeho výblitků udělá svůj úsudek.

Proč si onen občan  nepřivstane a  nestoupne si ráno do fronty, když má odpolední směnu?  Některé akční zboží dodají  řetězce na prodejnu v tak malém, omezeném množství pouze proto, aby nalákali zákazníky a tak se často stane, že je toto zboží vyprodané do dvaceti minut. Já u těch slev vidím nejen důchodce, ale i mladé lidi, maminky s dětmi, a často celé mladé rodiny, které se  před vstupem do supermarketu rozdělí, aby si do nákupních vozíků mohli naložit i zboží, u kterého je daný počet na jednoho člověka. Velice často se stává, že do obchodu chodí Vietnamci, a právě oni  nakupují do svých podniků  haldy všeho slevněného. Nedávno jsme s manželem viděli, kterak si Vietnamec veze snad deset velkých plat vajec v akci. Nenašel se nikdo, kdo by ho zastavil, i u pokladny vše proběhlo hladce.

Ještě na závěr poznámka -
jak je možné, že stále bdělý občan o všem, co se kde ohledně důchodců šustne hned ví. On vidí, jak si staří lidé vybírají pečivo ležící vzadu a špinavými rukávy se dotýkají pečiva vepředu? On vidí, jak chrchlají s rouškou pod nosem a visí jim u nosu nudle? On cítí jejich pot a vidí mastné, neostříhané vlasy? On sleduje,  jak obtěžkáni  narvanými  taškami v každé ruce zahodí hole a berle, a letí na autobus. On sleduje ty důchodce až do tramvaje, či autobusu a vidí, jak v přeplněné MHD vyžadují volné místo k sednutí, on, který jezdí autem? Vidí houby, prostě jen mele páté, přes deváté a dost možná popisuje své vlastní chování?

Žádné komentáře:

Okomentovat