pátek 20. listopadu 2020

škvarkové placky

 Minulý týden jsme si koupili po delší době sádlo na škvaření. Stále se píše o tom, jak je domácí vyškvařené sádlo zdravé a navíc bez cholesterolu, tak jsem si dopřála snídaně s domácím chlebem a s vyškvařeným sádlem.  Došlo i na škvarkové placky.


Na škvarkové placky dělám těsto podobné jako na knedlíky, jen s tím rozdílem, že je z hladké mouky a do těsta navíc přidám kmín a poměrně dost sádla a vyškvařené škvarečky. Těsto nechám v teple vykynout, vykynuté pak promíchám, aby se zbavilo vzduchu a na vále tvořím placičky, opět nechám vykynout a během pečení je ještě  potírám rozpuštěným sádlem, protože máme radši, když jsou placičky pěkně vláčné..

Žádné komentáře:

Okomentovat