neděle 22. listopadu 2020

celozrnná pizza

 V létě jsme si objednali přes internet hrubě mletou pšeničnou a žitnou mouku na domácí chléb. S hrubě mletou moukou je ale potíž, nevím kde je chyba, ale upečený chléb už se druhý den šíleně drolí a třetí den nejde ani slabě namazat, to se krajíc úplně rozpadne. 

Hledali jsme proto recepty, kam se dá ta naše extra hrubě mletá  mouka použít, manžel jich našel hned několik a já vyzkoušela ten úplně první, celozrnnou pizzu bez droždí.


Myslím, že droždí není potřeba, rajčata i kečup pustily šťávu a těsto bylo pěkně vláčné. Pizza byla opravdu dobrá, jen se po ní zaprášilo. Při krájení jsem měla trochu problém, protože sýrová krusta byla vyšší, a tak se mi nepovedl na poprvé pěkný a rovný dílek pro fotku, když jsem se chystala ukrojit další porci, manžel už nechtěl čekat, protože tu první nepovedenou už měl v sobě a dožadoval se další. 👍

Žádné komentáře:

Okomentovat