pátek 2. října 2020

srážky září 2020

 Na začátku září jsem měla velké obavy, když téměř dvě dekády nepršelo a těch pár mm bylo jak říkají meteorologové zanedbatelných, protože si minimální vláhu ještě ten samý den  odnesl vítr.

4. 9. - 1 mm
5.9. - 2 mm
23.9. - 5 mm
25. 9 - 9 mm
26. 9. - 51 mm
27. 9. - 3 mm
29. 9. - 2 mm

Celkem tedy spadlo 73 mm srážek a to jen díky tomu celodennímu dešti, který u nás byl 26. září. 

Na milované, a suchem sužované Moravě, jak s oblibou říká náš pan prezident Miloš Zeman  už prší týden v kuse, a podle některých Moravanů to působí depresivně. U nás opět sucho, jako na Sahaře, ale to nikoho z politiků nezajímá.

Včera jsem se dočetla, že bude k dispozici nový radar, který bude pravdivě ukazovat množství srážek, tak doufám, že se díky němu u nás začne konečně něco dít. 

S volebními listky nám přišlo oznámení, že máme možnost hlasovat - Podle územního plánu je oblast kolem Mackovy hory určena pro průmyslovou zástavbu, v budoucnu by tak v blízkosti rozhledny a také zdejší kapličky mohly stát průmyslové haly, sklady a podobně. Developeři uzavírají smlouvy o budoucí koupi pozemků. Přitom ve městě žije řada lidí, kteří místo hal na Mackově hoře chtějí zelenou odpočinkovou plochu, kterou teď využívají například k procházkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat