pátek 14. srpna 2020

rozloučení s Fanynkou

Tento týden byl opravdu náročný. Nejhorší byl ovšem 11. srpen.
V úterý v 10:30 jsme se museli rozloučit s naší Fanynkou. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí, jako ostatně vždy, když se jedná o uspání jeho věrného zvířecího přítele. Prodlužovali jsme odchod dost dlouho a den ze dne už to nebylo pro Fanynku k žití a my se trápili spolu s ní.

Paní doktorka sice říkala, že je to na velké plemeno krásný věk -
téměř 16 let, ale stejně. Všude jí vidím, i když jsme včera odvezli pelíšek, ve kterém zemřela. Nechala jsem si jen obojek a vodítko, třeba si to někdo vezme. Tam, kde teď je, aspoň v to doufám..., už žádný obojek, ani vodítko potřebovat nebude.


 Duhový most (anglicky: Rainbow Bridge) je místo často zmiňované lidmi, jimž zemřelo jejich zvířátko. Pověst uvádí, že duše zesnulých zvířátek se dostanou do ráje se zelenými loukami a kopci, a že jejich těla jsou prosta všech nemocí a zranění. Všichni si zde hrají a běhají, ale zároveň postrádají lásku svého lidského partnera. Jednoho dne se však jejich pán objeví, znovu se setkají a poté společně přejdou Duhový most a jdou do nebe spolu a již nikdy se nerozdělí.

 Na nebesích je místo, kterému se říká Duhový most. Když umře zvíře, zvláště takové, které bylo někomu blízké, odchází za tento Duhový most. Pro naše milé kamarády tam jsou louky a kopce, kde mohou běhat a společně si hrát. Je tam spousta jídla, vody, slunečního svitu a naši přátelé jsou v teple a pohodlí. Všechna nemocná a stará zvířata jsou opět zdravá a při síle, kdo byl zraněn nebo zmrzačený, je nyní opět silný a zdravý, tak jak si ho v našich snech pamatujeme z dávných dnů a již minulých časů. Zvířata jsou šťastná a spokojená až na jednu maličkost: všechna postrádají někoho velmi zvláštního, někoho koho opustila. Hrají si a běhají spolu, ale přijde den kdy se jedno náhle zastaví a hledí do dálky. Jeho jasné oči pátravě pozorují, netrpělivé tělo se začíná chvět. Náhle vyběhne ze skupinky zvířat, letí přes zelené louky, rychleji a rychleji. Až se nakonec ty a tvůj kamarád sejdete v nesmírné radosti. Déšť šťastných polibků pokrývá tvou tvář, tvé ruce opět hladí milovanou hlavičku, znovu hledíš do těch přenádherných důvěřivých očí, jež nadlouho zmizely z tvého života, ale nikdy z tvého srdce. A přes Duhový most půjdete spolu a nikdy se už nerozejdete.

    Wikipedie - Autor neznámý, Duhový most

Když tomu někdo věří, je možná to poslední rozloučení míň bolavé, no mně to zatím nepomáhá.

Žádné komentáře:

Okomentovat