sobota 28. října 2023

DOKONALÝ PLÁN

 Thriller Dokonalý plán od spisovatelů Lee a Andrewa  Childových  si vybral původně manžel. Jenže ostatní knihy, které si půjčil s židovskou tématikou mě nezaujaly, tak jsem sáhla po této knize. V minulosti jsem viděla dva filmy podle autora Lee Childa, hlavním hrdinou byl Tom Cruise, ale to jsem snad ani nedokoukala. Byly tam šílené drasťárny.  Tady jsou taky, ale přece jen je to o něčem jiném, když si čtu knihu, než když sleduju film. 

V městě Gerrardsvillu v Coloradu dojde k tragické události. Dva svědci podají dvě protichůdné výpovědi. Jeden viděl, že se žena sama vrhla pod autobus – jednoznačně spáchala sebevraždu. Druhým svědkem je Reacher. A viděl, co se skutečně stalo – ženu strčil pod autobus muž v šedé mikině s kapucí a v džínách, rychlý a nenápadný jako stín, a předtím, než zmizel, jí ukradl kabelku.
Bývalý vojenský policista Jack Reacher ho začne pěšky pronásledovat, aniž by tušil, že se nejedná o běžný násilný čin. Neví, že ženina smrt je součástí něčeho mnohem většího – zlověstného, tajemného spiknutí, za nímž stojí mocní lidé zapletení do plánu, který se nesmí za žádnou cenu zhatit. Pokud plán někdo ohrozí, musí být bleskurychle a navždy odstraněn z cesty.
A pokud onen plán ohrozí Reacher, nelze použít žádný plán B…

Žádné komentáře:

Okomentovat