čtvrtek 25. srpna 2022

konečně máme co jsme chtěli

 Často teď narážím na komentáře, že nyní máme co jsme chtěli, nebo co jsme si zvolili, to máme a nic jiného si nezasloužíme. Já pro tuhle vládu nehlasovala.


Často se setkávám i s komentáři v tom smyslu, že nynější vláda je bolševická, komunistická, že tady konečně zase máme socialismus. To může napsat někdo, kdo tehdejší dobu nezažil a nebo člověk, který za takové komentáře dostává zaplaceno. 

Já tu předrevoluční dobu zažila, vyrůstala jsem v ní, jsem ročník 1951, a nevím co bych za to dala, kdyby se ty časy vrátily...

Žasnu nad tím, kolik peněz dnes stojí školní pomůcky, např. obyčejné sešity. My jsme měli na prvním stupni nejen sešity, ale úplně všechno zadarmo, - učebnice, atlas, pero, tužky, gumu, kružítko, pravítko, zkrátka všechno, co školák potřeboval. Maminka mi koupila akorát penál, bačkory, sáček na bačkory,  a samozřejmě aktovku. Když jsem popsala sešit,  dostala jsem nový. Na druhém stupni jsme taky měli zdarma pomůcky i sešity, akorát s tím rozdílem, že když se sešit popsal, tak ten další už jsme si museli kupovat, ale tenký sešit stál tehdy 0,20 hal, silný sešit stál 1 Kčs.


Žádné komentáře:

Okomentovat