čtvrtek 19. srpna 2021

mise úspěšně dokončena

 Mise úspěšně dokončena, ale zřejmě jen na oko.

Podle ministra zahraničí Jakuba Kulhánka (ČSSD) bylo evakuováno celkem 170 Afghánců. Řekl, že Česko tak již přepravilo všechny, kteří byli k evakuaci určeni. Dokončení operace označil za zázrak. Ve večerních zprávách už se mluvilo o tom, že přivezli do bezpečí 200 lidí.

Když člověk pozorně poslouchá, tak spousta věcí do sebe tak úplně nezapadá, např. český velvyslanec v Afghánistánu Jiří Baloun prohodil, že se do letadla chtěli dostat i jiní lidé bez dokladů a říkali, že jsou čeští tlumočníci, a on jim řekl, já jsem Čech a neznám vás. Tak ještě jednou, jak to bylo a dostalo se mu odpovědi: "My jsme řekli na bráně, že jsme Češi a dostali jsme sem s Američany."

Ovšem pan Hamáček se vyjádřil v tom smyslu, že odvezli "skoro všechny pomahače a překladatele". pokud se objeví další, kteří nám tzv. pomáhali, tak stačí na letišti u brány říct spojencům a ti nám  sem bez problémů další Afgánce dovezou, jak důmyslné...
Na dotěrnější otázky novinářů řekl, že nemají zjišťovat mezi které okresy se Afgánci přerozdělí, kde a jak budou bydlet, kdy se zapojí do práce a pod.  Možná by se tak poznalo, kolik lidí ve skutečnosti dovezli, a co to bylo za lidi.  

Ti lidé, (mám na mysli ty pomocníky) prý neskutečně v posledních dnech trpěli, báli se o život, žili v nesmírném stresu. 

Nedávno vysílali v televizi pořad o našich dětech, jak za těch 18 kovidových měsíců prudce stoupla nemocnost, kolik dětí je díky omezenému pohybu a zavřeným školám obézní, u kolika dětí se objevila cukrovka. Když padlo slovo o tom, že některé děti váží i 120, až 150 kilo, a ukazovali, jak mají z nadváhy zdeformované tělo a  zkřivené nohy, bylo mi z toho do breku. O to by se naši politici měli v první řadě zajímat!!

Žádné komentáře:

Okomentovat