středa 26. května 2021

syrový jahodový džem

 Za chvíli bude červen a to je měsíc jahod.  Opsala jsem proto ze starého časopisu "naše krásná ZAHRADA" (z roku 1999) jeden recept na nevařený jahodový džem. Já ho určitě vyzkouším, hnětač sice nemám, ale nějak si s tím poradím. Možná tak půjdou připravit i jiné džemy, např. meruňkový, rybízový a pod. 

Syrový jahodový džem

500g jahod. 500g želírovacího cukru

Plody opláchněte pod proudem vody, dejte okapat, listy a stopky odstraňte. Jahody odvažte a smíchejte s cukrem. Potom je nasypte do hnětače na těsto a míchejte, dokud se cukr beze zbytku nerozpustí.  Hmotu přelijte do čistě vymyté, ale studené sklenice, neprodyšně jí uzavřete a postavte do ledničky. Spotřebujte do dvou týdnů. Džem je výborný do mléčných koktejlů, pudinků, zmrzlin, bowlí, krémů a do palačinek. 

Žádné komentáře:

Okomentovat