pondělí 8. března 2021

páté, přes deváté

 Přestávám věřit, že někomu z těch vlivných, ať už z Bruselu, nebo od nás jde při údajné pandemii o zdraví a životy našich lidí. 

Melou prostě páté, přes deváté. Před třemi dny se psalo a mluvilo  na všech médiích, včetně ČT, že nemocnice praskají ve švech, že nejsou lůžka, a proto stát vyjednává umístění našich pacientů v Německu, či v Polsku. 

Včera naopak  Blatný oznámil, že volných lůžek máme dost, ale schází přibližně 300 lékařů a 1000 zdravotních sester, ano, těch lékařů a těch sester, kterým předchozí vláda odmítala zvyšovat platy a nechali je odejít do Německa, tuším za ministra zdravotnictví Hegera z TOP09.  Vzpomínám si, jako by to bylo včera, když Heger oznámil, ať si jdou, že my máme lékařů a sester dost. Teď nám budou asi pomáhat lékaři z Afriky? Už jsem jednoho v televizi viděla. 

Mě by zajímalo, jak to vlastně je ?? Jeden den se něco plácne a druhý den už pro změnu, asi aby nebyla nuda platí něco jiného, vždyť se mezi sebou ústavní činitelé nejsou schopni ani domluvit. 

Blatný varoval před užíváním Ivermektinu, protože může poškodit vnitřní orgány, jako např. ledviny a játra, ale to přeci dělá podle nich hlavně kovid-19. Lék léty osvědčený sice v parazitologii, ale bez vážných vedlejších účinků by mohl pomáhat se nedoporučuje, což znamená, že zřejmě nebude ani k sehnání. Mimochodem jsou známy i případy, kdy zabral lidem Ivermerktin určený pro koně, prostě ho použili v nouzi, když bylo zle a zabralo to.  Okolní státy už mají s Ivermektinem zkušenosti a nemohou si ho vynachválit.  Ministr zdravotnictví ještě dodal, že tenhle týden bude podle něj zničující, čímž tomu nasadil korunu. Netvrdím, že bude líp, pokud je pravda, že je ten koronavir tak nebezpečný, může naopak být mnohem hůř. Já prostě jen nechápu, proč nám budou bránit v tom, co jinde tak zabírá, proč nás každý den tak stresují, (když je známo, že stres zabíjí) a proč umí naše Vláda jen přešlapovat, zakazovat a přihlížet?

Tak co se bude dít? Nechají lidi umírat, protože lepší léky nemají? Stejné je to s očkováním. EU  vakcíny nedodala, a Sputník neschvaluje nějaká EMA,  i když toutou vakcínou očkuje už 40 států světa, dokonce i nejbližší sousedé, Maďarsko a Německo. O Sputniku vyjednává s Ruskem i Merkelová, protože si umí spočítat, že je levnější a kvalitní, a my se stále budeme bát, a proč?  I to Slovensko se chystá Sputnikem očkovat, nebo už s ním možná očkuje a my, co jsme na tom údajně nejhůř budeme stále jen čekat co nám EU a Babiš dovolí? Budeme čekat, až si Amerika oočkuje všechny své občany, až americkými vakcínami oočkují zbytek světa  a potom někdy přijde na řadu konečně i Česká republika?

Děti stále nesmějí do škol a z pana premiéra vypadlo, že maturita vlastně k životu není potřebná, on se svých zaměstnanců neptá, jestli mají a nebo nemají maturitu. No, podle Babiše se ale nedá jít, protože on zaměstnává převážně dělníky a za minimální mzdy, to by se asi dnešním mladým lidem moc dlouho nelíbilo. Jestli jsem kdysi cítila k Babišovi nějaké mizivé sympatie, tak po dnešku už to neplatí.

Dnes ve 12:30 jsme se dozvěděli od Hamáčka, že epidemie zpomaluje, což znamená, že ta nařízení podle něho fungují. A ta hrstka demonstrujících ze včerejška na tom nic nemění, jen by se měli stydět. Tak mě napadá, že když to byla jen hrstka -(já tedy viděla tisíce lidí), tak proč tolik policistů a těžkooděnců proti hrstce lidí...

Žádné komentáře:

Okomentovat